Opas polykarbonaattilevyn käyttöön: valintaopas puuilosta, ikh-pleksistä, motonetista ja biltemasta

Polykarbonaattilevyt ovat suosittuja materiaaleja monissa eri käyttötarkoituksissa. Niitä käytetään muun muassa kasvihuoneiden, terassien, kattavien ja suojaavien seinien, kodin sisustuselementtien sekä teollisuuden tarpeisiin.

Polykarbonaattilevyn valintaopas

Oikean polykarbonaattilevyn valitseminen voi olla haastavaa, koska markkinoilla on useita eri vaihtoehtoja. Tässä oppaassa katsomme neljää suosittua kauppaa – Puuilo, Ikh-pleksi, Motonet ja Biltema – ja niiden tarjoamia polykarbonaattilevyjä.

 1. Puuilo
  • Puuilosta voit löytää erikokoisia ja erilaisia polykarbonaattilevyjä. Heidän valikoimassaan on sekä läpinäkyviä että värillisiä vaihtoehtoja.
  • Valikoimassa on polykarbonaattilevyjä eri paksuuksilla, kuten 1mm, 2mm ja 3mm. Voit valita tarpeisiisi sopivan vahvuuden.
  • Hintataso on yleensä edullinen, ja monet asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä heidän polykarbonaattilevyihinsä.
 2. Ikh-pleksi
  • Ikh-pleksillä on laaja valikoima polykarbonaattilevyjä eri paksuuksilla ja kokoilla.
  • Heidän polykarbonaattilevyt ovat korkealaatuisia ja kestäviä. Ne soveltuvat moniin eri käyttötarkoituksiin.
  • Ikh-pleksi tarjoaa myös erilaisia värivaihtoehtoja, jos haet jotain erikoista.
 3. Motonet
  • Motonetilta löydät polykarbonaattilevyt eri paksuuksilla ja koilla.
  • Nämä levyt sopivat hyvin ulkokäyttöön, sillä ne ovat säänkestäviä ja UV-säteilyä kestäviä.
  • Motonetin polykarbonaattilevyillä on usein kilpailukykyinen hinta.
 4. Biltema
  • Bilteman valikoimasta löydät myös erilaisia polykarbonaattilevyjä sekä akryylilevyjä, jotka ovat läpinäkyviä ja kestäviä materiaaleja.
  • Polykarbonaattilevyt ovat saatavana eri paksuuksilla ja kokoilla, ja niissä on UV-suojakerros, joka auttaa suojaamaan niitä auringolta.
  • Bilteman polykarbonaattilevyt tarjoavat hyvän hinta-laatusuhteen.

Polykarbonaattilevyn valintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten haluttu paksuus, sävy, koko, kestävyys ja hinta. On tärkeää arvioida omat tarpeet ja tehdä vertailua eri kauppojen tarjousten välillä ennen ostopäätöstä.

Polykarbonaattilevyn käyttö

Polykarbonaattilevyt ovat monipuolisia ja kestäviä materiaaleja, jotka sopivat moniin eri käyttötarkoituksiin. Alla on joitain esimerkkejä:

 • Kasvihuoneet: Polykarbonaattilevyt ovat suosittuja materiaaleja kasvihuoneiden rakentamisessa niiden kestävyyden ja erinomaisen lämmöneristyskyvyn ansiosta.
 • Terasseille: Polykarbonaattilevyjä voidaan käyttää myös terassien katteina suojaamaan sateelta ja auringolta.
 • Sisustuselementit: Polykarbonaattilevyjä voidaan käyttää erilaisissa sisustuselementeissä, kuten pöytätasoissa tai kirjahyllyissä, luoden modernin ja tyylikkään ilmeen.
 • Teollisuus: Polykarbonaattilevyjä käytetään myös teollisuudenaloilla suojapaneelien ja suojaavien sulkemien rakentamiseen.

Polykarbonaattilevyn käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat, ja vain mielikuvitus on rajana niiden hyödyntämisessä eri projekteissa.

Johtopäätös

Polykarbonaattilevyn valitseminen oikeaan tarkoitukseen vaatii tutkimusta ja vertailua eri vaihtoehtojen välillä. Puuilo, Ikh-pleksi, Motonet ja Biltema tarjoavat laajan valikoiman polykarbonaattilevyjä, joista voit löytää juuri tarpeisiisi sopivan. Tärkeää on arvioida haluttu paksuus, koko, kestävyys ja hinta ennen lopullista ostopäätöstä. Polykarbonaattilevyt ovat monipuolisia ja kestäviä materiaaleja, jotka tarjoavat useita käyttömahdollisuuksia eri projekteissa – ainoastaan mielikuvitus on rajana niiden hyödyntämisessä.

Ofte stillede spørgsmål

Mitä on polykarbonaattilevy?

Polykarbonaattilevy on kova, kestävä muovilevy, joka on valmistettu polykarbonaatista. Polykarbonaattilevyjä käytetään usein esimerkiksi katoksissa ja kasvihuoneissa niiden iskunkestävyyden ja läpinäkyvyyden vuoksi.

Mistä voin ostaa polykarbonaattilevyjä?

Polykarbonaattilevyjä voi ostaa esimerkiksi Puuilosta, Ikh:lta, Biltemasta ja Motonetista. Näistä kaupoista löytyy laaja valikoima erikokoisia ja eripaksuisia polykarbonaattilevyjä.

Mitä eroa on pleksilasilla ja muovilasilla?

Pleksilasi on tavallinen muovilasi, joka on valmistettu plexistä eli akryylista. Muovilasi voi puolestaan olla valmistettu erilaisista muovimateriaaleista. Pleksilasi on yleisesti käytetty termi muovilasille, ja se on kevyt, kestävä ja läpinäkyvä materiaali.

Mikä on akryylilevy?

Akryylilevy on kova, läpinäkyvä muovilevy, joka on valmistettu akryylista. Sitä käytetään usein erilaisissa rakennus- ja sisustusprojekteissa. Akryylilevyjä löytyy eri paksuuksina ja ne ovat tunnettuja kestävyydestään ja hyvästä läpinäkyvyydestään.

Mistä voin ostaa akryylilevyjä?

Akryylilevyjä voi ostaa esimerkiksi Motonetista, K-Raudasta ja Biltemasta. Näistä kaupoista löytyy erilaisia akryylilevyjä eri paksuuksilla ja mitoilla.

Mitä hyötyä on käyttää polykarbonaattilevyjä kasvihuoneessa?

Polykarbonaattilevyt ovat erinomainen valinta kasvihuoneeseen, koska ne ovat kestäviä ja läpinäkyviä, ja tarjoavat hyvän valonsiirron kasveille. Lisäksi ne kestävät hyvin sääolosuhteet ja suojavat kasveja haitallisilta UV-säteiltä. Polykarbonaattilevyistä valmistettu kasvihuone houkuttelee paljon valoa ja säilyttää lämmön kasvihuoneessa.

Mitä tarkoittaa 1 mm, 2 mm tai 3 mm polykarbonaattilevy?

Polykarbonaattilevyn paksuus ilmoitetaan millimetreinä. 1 mm, 2 mm ja 3 mm ovat eri paksuisia levyjä, joita voi käyttää erilaisissa projekteissa. Levyjen paksuus vaikuttaa niiden kestävyyteen ja hintaan.

Onko pleksilasin värivaihtoehtoja?

Kyllä, pleksilasia voi saada myös eri väreissä, kuten kirkkaana, läpinäkyvänä tai mattapintaisena. Pleksilasilla on useita eri värivaihtoehtoja, joista voi valita oman mieltymyksen tai projektin vaatimusten mukaan.

Miten muovilevyjä voi leikata?

Muovilevyjä voi leikata esimerkiksi sahalla, veitsellä tai muovilevyleikkurilla. On tärkeää käyttää teräviä työkaluja ja noudattaa turvallisuusohjeita leikattaessa muovilevyjä. Ennen leikkaamista on hyvä ottaa huomioon muovilevyn paksuus ja materiaali sekä valita sopivat työkalut.

Miten kiinnitän polykarbonaattilevyn?

Polykarbonaattilevyn voi kiinnittää esimerkiksi ruuveilla, alumiiniprofiileilla tai erikoiskeittokomponenteilla. On tärkeää valita oikeanlaiset kiinnikkeet, jotka kestävät polykarbonaattilevyn painon ja sään vaikutukset. Kiinnitystapoja voi vaihdella käytetyn levyn paksuuden ja projektiin sopivien materiaalien mukaan.-||–||–||-

Artiklen Opas polykarbonaattilevyn käyttöön: valintaopas puuilosta, ikh-pleksistä, motonetista ja biltemasta har i gennemsnit fået 4.3 stjerner baseret på 32 anmeldelser